Charmante vakantiewoningen op de grens van
de Vlaamse Ardennen en de Leiestreek

Wandelroutes in en rond Kruishoutem

De omgeving van LozerLodge is een waar wandelparadijs. Je kan een korte wandeling maken in het vlakbij gelegen Lozerbos of kiezen voor één van de uitgestippelde wandelroutes. Trek je wandelschoenen aan en ontdek prachtige bossen, uitgestrekte velden, kronkelende dijkwegen, pittoreske dorpjes en authentieke kastelen.

Lozerlodge heeft voor haar gasten diverse wandelingen uitgestippeld, met verschillende trajecten en sommige met een heuse quiz!

Roger Raveel wandelroute (3,7 km)

tijdens deze wandelroute neemt de kunstenaar Roger Raveel je mee langs mooie plekjes natuur en maak je kennis met verschillende locaties die een grote rol gespeeld hebben in zijn leven en werk.

Mariette Tielemanspad Bos ’t Ename (5,5 km)

dit educatief wandelpad loopt door het prachtige Bos ’t Ename en langs een gevarieerd landschap met mooie panorama’s op de Scheldevallei. Deze wandeling vertrekt en eindigt aan het Provinciaal museum ’t Ename en is dus perfect te combineren met een bezoek aan dit archeologische museum welke de moeite waard is.

Kordaalroute (6 km)

deze wandelroute loopt door het natuurreservaat “Het Kordaalbos”. Je beklimt de steile kasseiweg “Nokere berg” en passeert langs de prachtige kastelen van Nokere.

Gust De Smet wandelroute (6,5 km)

de schilder Gust De Smet woonde en werkte in Deurle, een deelgemeente van Sint-Martens-Latem. Zijn sober huis is nu een museum. De wandelroute start in de schilderachtige dorpskern van Deurle en leidt je via het Cyriel Buyssepad naar de mooiste plekjes van Deurle en langs de musea Gust De Smet, Dhondt-Dhaenens (MDD) en Gevaert-Minne. Je wandelt door prachtige dreven en over mooie bospaden. Langs het traject staan infoborden met interessante weetjes over de belangrijkste plekken, de kunstenaars en hun werk.

Ooidonk wandelroute (7,5 km)

deze wandelroute voert je via een schilderachtige dreef naar het Kasteel van Ooidonk, een prachtig kasteel gelegen langs de Oude Leie. Je volgt de Oude Leie-arm en wandelt door open koutergebied. Rooiegemsebeek valleiroute (13,5 km) tijdens deze wandeling ontdek je de prachtige vallei van de Rooiegemsebeek. Je wandelt door de pittoreske dorpjes Mullem en Wannegem-Lede en ontdekt schilderachtige kastelen en oude molens.

Maak een aangepaste route via : http://www.routeyou.com