Charmante vakantiewoningen op de grens van
de Vlaamse Ardennen en de Leiestreek

Fietsroutes in en rond Kruishoutem

De omgeving van LozerLodge garandeert je eindeloos fietsplezier. Je fietst hier langs prachtige landschappen, langs mooie dijkwegen, doorheen bossen en valleien en langs pittoreske dorpjes waar je je dorst of honger kan stillen. De regio vormt het perfecte decor voor zowel een korte en ontspannen trip als voor een meer avontuurlijke en inspannende fietstocht. Je kan hierbij één van de vele bewegwijzerde fietsroutes volgen of zelf je eigen traject uitstippellen via het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk.

Aan mogelijkheden dus zeker geen gebrek.Heb je geen zin om je eigen fiets mee te brengen dan kan je bij ons een fiets huren. Op het terrein is een overdekte en afgesloten berging voor fietsen.

Ook voor fietsers heeft Lozerlodge grote en kleine tochten uitgestippeld, al dan niet met een quiz

Hieronder vindt u een kleine selectie uit het aanbod van fietsroutes die zeker de moeite waard zijn.

Blinker Fietsroute (31 km)

deze fietstocht is een absolute aanrader voor een familiefietstocht aangezien deze route de jonge fietsers brengt naar de plekjes waar de jonge Marc De Bel grappige, leuke, spannende en griezelige momenten heeft beleefd.

Gulden Eiroute (46 km)

deze fietsroute vertrekt in Kruishoutem. Al fietsend geniet je van schitterende kastelen en parklandschappen en je beleeft de rust in de pittoreske dorpen Nokere, Mulem en Wannegem-Lede.

Koutterroute (49 km)

de Kouterroute is genoemd naar de typische groene landbouwakkers. Je fietst door een streek met een grote historische waarde. Zo passeer je de dorpskern van Moregem die beschermd is als monument.

Milieuroute (50 km)

deze fietsroute heeft eigenlijk als beginpunt Deinze maar passeert in het vlakbij gelegen Lozerbos. Je rijdt langs Leie en Schelde en ontdekt prachtige stukjes natuur. Deze tocht besteedt aandacht aan de relatie met het leefmilieu. Zo fiets je langs een waterzuiveringsstation en het natuureducatief centrum “De kaaihoeve”. Maar ook verschillende musea, kastelen en pittoreske dorpjes liggen langs deze route.

Leiestreekroute (55 km)

tijdens deze tocht ontdek je de schilderachtige Leiestreek. De kronkelende Leie was een bron van inspiratie voor de schilders van de beroemde Latemse groep. Hun kunstwerken kan je bewonderen in diverse musea die langs de fietsroute liggen.

“Ronde van Vlaanderen” route

(72, 80 of 114 km) voor diegene die de kracht in hun benen willen testen en de echte wieleruitdaging willen aangaan is er fietsroute “Ronde van Vlaanderen”. Niet voor doetjes dus. De route is ingedeeld in drie verschillende lussen en brengt je langs de belangrijkste hellingen en kasseistroken van de Ronde van Vlaanderen. Elke lus vertrekt aan het Centrum Ronde van Vlaanderen, ideaal dus om een stevige fietstocht te combineren met een bezoek aan dit belevings- en bezoekerscentrum.

Maak een aangepaste route via : http://www.routeyou.com