Charmante vakantiewoningen op de grens van
de Vlaamse Ardennen en de Leiestreek

Cultuur in en rond Kruishoutem

Indien men het weekend ook graag een cultureel tintje wil geven zijn er ook diverse attractieve musea in de buurt, zoals een heus schoenmuseum met schoenen van film en muzieksterren van over de hele wereld, een super tof cartooncentrum (uniek in Europa!), culturele centra, bioscopen,…en nog veel meer!

Liefhebbers van een stadsbezoek kunnen vanuit LozerLodge de historische steden Gent, Oudenaarde, Kortrijk, Waregem en zelfs Rijsel verkennen.

De Leiestreek heeft steeds een grote aantrekkingskracht gehad op vele kunstenaars. De omgeving beschikt dan ook over een rijk aanbod aan kunsthistorische musea waar je werken kan bewonderen van artiesten die langs de Leieoevers inspiratie vonden. Daarnaast zijn er ook verschillende ambachtelijke musea in de omgeving waar je meer te weten komt over de rijke geschiedenis, nijverheden en de volkscultuur.

De omgeving van LozerLodge straalt een adellijke sfeer uit dankzij de vele schilderachtige kastelen en prachtige kasteelparken. Het Kasteel van Ooidonk en het Kasteel van Rumbeke zijn zeker een bezoek waard.

Wil je de streek eens vanuit een ander perspectief bekijken dan is een boottocht op de Leie of Schelde zeker een leuk idee.